Workshops en lezingen

OPGELET! Door drukte ben ik momenteel genoodzaakt om het aannemen van nieuwe opdrachten te beperken. Je mag me nog steeds contacteren met je aanvraag, maar houd er rekening mee dat ik deze hoogstwaarschijnlijk zal moeten afwijzen. Mijn excuses voor het ongemak.

Queer Space Counseling wil bijdragen aan de verspreiding van kennis en bewustzijn omtrent LGBTQIA+ thema’s. Hiervoor worden workshops en lezingen voorzien op maat van jouw organisatie, vereniging of school. De thema’s die hierbij aan bod kunnen komen worden hieronder kort voorgesteld. Naast de hieronder voorgestelde opties zijn er nog veel meer workshops en lezingen waarin Queer Space Counseling kan voorzien. Vraag er gerust naar.

LGBTQIA+

Hierbij wordt algemene kennis over gender en seksuele en romantische aantrekking, biseksualiteit, non-binariteit, enz. meegegeven. Een workshop over dit thema kan ook specifiek één aspect belichten zoals bijvoorbeeld binnen een workshop omtrent non-binariteit.

Genderinclusieve taal

Tijdens deze vorming worden informatie, research en praktische tips op maat over genderinclusieve taal gegeven. Workshops omtrent dit thema geef ik indien mogelijk samen met Anke Truyers. Anke is geschoold in taal- en letterkunde en biedt daardoor extra theoretische taalkundige achtergrond aan deze vorming.

Mentale gezondheid en LGBTQIA+ personen

Er zijn nog enorm veel barrières die LGBTQIA+ personen op dagdagelijkse basis ervaren. Dat maakt het een zeer actueel en relevant thema om op te focussen. Tijdens deze vorming vertrek ik vanuit zowel onderzoek als concrete ervaringen van LGBTQIA+ personen om vervolgens tips op maat te bieden voor jouw organisatie.

LGBTQIA+ op kindermaat of op maat van jongeren

Seksuele en genderdiversiteit zijn thema’s waar op elke leeftijd (zelfs kleuterleeftijd) rond gewerkt kan worden. Ik spring als leerkracht in wording graag eens een klas binnen om met kinderen of met jongeren te werken rond LGBTQIA+ thema’s. Advies en bijscholing voor leerkrachten kan ik ook aanbieden.

Heb je het gevoel dat ik iets voor jou of je organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op via onderstaande knop en dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn.