Toegankelijkheid

Queer Space Counseling gaat uit van het principe dat (geestelijke) gezondheidszorg en queer kennis een basisrecht zijn dat voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. Daardoor hecht ik enorm veel waarde aan de toegankelijkheid en inclusiviteit van mijn werking, zodat onder andere personen met een beperking/disability en mensen met specifieke noden gemakkelijk hun weg kunnen vinden tot de aangeboden hulp. Hierdoor probeer aandachtig te zijn voor bepaalde zaken en te werken aan enkele aspecten die hiermee te maken hebben. Ik leg ze hieronder even uit:

Call me out!

 • Ik probeer mezelf constant te educaten over verschillende topics zodat ik blijvend mijn eigen privileges in vraag kan stellen en kan bijleren over accessibility, ableism, racisme, fatphobia, antisemitisme, enzovoort.
 • Is er iets niet (volledig) afgestemd op jouw noden? Is er iets onduidelijk? Zie je iets dat niet oké is? Please call me out! Ik sta open voor eender welke vorm van feedback en ga er graag mee aan de slag.

Organisatie van de counselingsessies

 • De counseling wordt momenteel enkel online aangeboden om de kosten zo veel mogelijk te drukken. Dit zorgt voor een drempel voor mensen die zich comfortabeler voelen met fysieke counselingsessies. Heb je om bepaalde redenen toch graag een fysieke afspraak die niet online is? Contacteer me even en we zoeken samen naar de beste oplossing.
 • Je krijgt steeds de keuze om je counselingssessie via (video)call of via chat te voeren. In geen geval zal je tijdens de sessie ooit verplicht worden om je camera en micro aan te zetten.
Decoratieve foto: de foto werd langs onder getrokken. Er staan 3 personen met een wit hemd aan op de foto. Ze staan met 3 in een cirkel rond de camera. Ze hebben elkaars handen vast. Links staat een zwart persoon met kort zwart haar, rechtsonder staat een wit persoon met lang ros haar en rechtsboven staat een wit persoon met lang bruin haar. Ze kijken alle 3 weg van de camera. Op de achtergrond zie je de heldere blauwe lucht met een paar wolkjes.
Foto door Anna Shvets via Pexels.com

Prijzen

Toegankelijkheid speelt een grote rol in hoe de prijzen van zowel de counseling als de workshops opgesteld zijn. Het belangrijkste is dat de kostprijs voor zo weinig mogelijk drempels zorgt en dus voor iedereen haalbaar is.

Counseling
 • De counseling werkt met een prijsschaal. De minimumprijs bestaat uit alle effectieve kosten die nodig zijn om een sessie te kunnen verwezenlijken (internetverbinding, notitieschriftje, onderhoud van de website, bijscholing, aansluiting bij de Beroepsvereniging voor Psychologisch Consulenten …). De uren en het werk dat ik er persoonlijk in steek om een counselingsessie te verwezenlijken is hier nog niet bij gerekend.
 • Ben je in de mogelijkheid om wat meer te betalen voor je counselingsessie dan de minimumprijs? Dan kan je zelf bepalen hoeveel je mijn werk tijdens de sessie waard vindt en meer betalen naargelang je mogelijkheden. Door extra te betalen, kan je bijdragen aan het bestaan en het verder uitbreiden van de aangeboden hulpverlening.
Workshops
 • De workshopprijzen worden bepaald aan de hand van de vrager: ben je een kleine organisatie of vereniging met niet al te veel middelen (bv. een vzw)? Dan ligt de kostprijs veel lager dan wanneer een grote commerciële organisatie een aanvraag plaatst voor een workshop. Op deze manier blijft ook de aangeboden kennis tijdens deze workshops toegankelijk voor kleinschalige organisaties die graag willen inzetten op LGBTQIA+ thema’s. Wil je de kostprijs voor een workshop weten? Neem even contact met me op en we bespreken het verder.

Website

 • Alle afbeeldingen op deze website zijn voorzien van een ‘image description’ of een ‘alternatieve tekst’. Dit zijn omschrijvingen van foto’s die gebruikt worden, zodat mensen die gebruik maken van een voorleesprogramma de gehele website in zich kunnen opnemen. Ervaar je hier problemen mee? Laat het dan even weten en ik bekijk wat ik eraan kan doen. Weet ook dat alle gebruikte foto’s op deze website decoratief zijn en enkel dienen om bij te dragen aan de sfeer van de website. Ze bevatten nooit belangrijke info over de werking van de counseling of workshops.
 • Er wordt een budget opgebouwd om de toegankelijkheid van de website uit te besteden aan professionals. Op die manier kan de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk gemaakt worden voor mensen met specifieke noden.

Samenwerkingen

 • Queer Space Counseling zal nooit samenwerken met extreemrechtse organisaties of organisaties die inzetten op of gelinkt zijn aan vormen van racisme, ableism, queerfobie, fatphobia, antisemitisme …
 • Merk je op dat Queer Space Counseling toch samenwerkt met een organisatie die met één of meerdere van die zaken gelinkt is? Laat het me alsjeblieft zo spoedig mogelijk weten zodat ik er snel iets aan kan doen.

Steun

 • Beschik je over de financiële mogelijkheid om Queer Space Counseling te steunen? Wil je graag bijdragen aan de toegankelijkheid, het bestaan en de uitbreiding van deze organisatie, zodat nog meer mensen van het aanbod gebruik kunnen maken? Dat kan door voor je counselingsessies wat meer te betalen, of door het geven van een vrije donatie. In geval van een donatie neem je best even contact met me op, zodat ik de nodige gegevens kan doorgeven.