Praktische info

Prijs

Prijsschaal: 0 – 60 euro per gesprek van ong. 45 minuten

Ik werk met een prijsschaal voor counselinggesprekken. Het minimum is 0 euro en het maximum 60 euro. Je kiest dus zelf hoeveel je betaalt per gesprek van 45 minuten, afhankelijk van wat je aankan en wat je zelf vindt dat het gesprek voor jou waard is. Het bedrag dat je betaalt mag gerust variëren van gesprek tot gesprek. Lukt het je niet (meer) om voor je gesprek te betalen? Geen probleem! Gratis gesprekken kunnen ook. Voor mij is psychologische hulpverlening een basisrecht waar iedereen toegang tot zou moeten hebben.

Weet je niet goed hoeveel je wil betalen voor je gesprek? Op andere plaatsen betaal je gemiddeld 45 euro per gesprek van 45 minuten. Doordat sommigen wat meer betalen, kan ik aan anderen gratis gesprekken aanbieden. Je kan dus anderen helpen door zelf een hoger bedrag te betalen.

Het geld dat ik ontvang wordt volledig besteed aan de kosten die ik maak voor mijn praktijk: aankoop van notitieboekjes, onderhoud van de website, sociale bijdragen … Door alle gesprekken online te doen, probeer ik de kosten zoveel mogelijk drukken.

Betalingswijze

Betalen kan tijdens de sessie via de Payconiq by Bancontact app of via overschrijving op mijn rekeningnummer: BE29 9734 0684 0464

Hoe lang duurt een counselinggesprek?

Een gesprek duurt ongeveer 45 minuten, maar ik houd in mijn agenda altijd nog een kwartiertje extra vrij. Dat kwartiertje is om eventueel nog wat te kunnen afronden, de betaling in orde te brengen, een volgende afspraak vast te leggen … Op die manier hoeft het gesprek dus niet abrupt te stoppen.

Uiteraard mag je het gesprek ook altijd vroeger afronden als je dat wil. Misschien is er niets meer dat je nog verder wil bespreken of is er iets aan de hand waardoor je niet meer comfortabel het gesprek kan verderzetten. Je mag op eender welk moment, om eender welke reden het gesprek verlaten. Als je plots het gesprek verlaat, ga ik uiteraard altijd even inchecken bij je of alles oké is, via mail bijvoorbeeld, maar je hoeft dan uiteraard ook niet (meteen) te reageren of jezelf te verantwoorden. Betalen kan trouwens altijd achteraf nog.

Via welk platform spreken we?

Ik werk voor counselinggesprekken met Jitsi Meet. Dit is een website en applicatie voor (video)calls en online gesprekken. Je hoeft geen account aan te maken en zelfs geen naam in te geven om het te gebruiken. Je opent gewoon op het afgesproken tijdstip de link en komt dan vanzelf in het gesprek terecht. Je kan Jitsi gebruiken via desktop, de mobiele app voor Android, of de mobiele app voor Apple. Als je liever je micro uitzet, is er ook de optie om via het chatscherm met elkaar te praten.

Wat als ik een afspraak maakte, maar het niet meer past?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er iets tussen komt. Dat kan mij ook al wel eens overkomen. Houd er wel rekening mee dat ik steeds tijd reserveer in mijn agenda voor een gesprek, dus dat het handig is dat je me even een seintje geeft als de afspraak niet meer past voor je. Dat zorgt ervoor dat ik niet onnodig te wachten op het afgesproken tijdstip en eventueel nog andere afspraken kan inplannen. Het is voor mij trouwens het handigst als je me dit meer dan 24u op voorhand kan laten weten.