Categorieën
Hulpverlening Medische hulpverlening Mentale gezondheid Psychologische hulpverlening Trans personen

De medische wereld weet te weinig over de behoeften van trans personen

“Als non-binair persoon heb ik al het gevoel dat ik mij voortdurend moet uitleggen en verdedigen tegenover de maatschappij – dan wil ik dat bij mijn psycholoog niet nog eens doen.”

Mars Frey Alvarez

De medische wereld heeft nog een grote inhaalbeweging te doen om tegemoet te komen aan de noden van trans personen. Ik werd door Vice geïnterviewd om mijn persoonlijke ervaringen als trans persoon in de medische wereld te delen. Tijdens het interview haalden zowel Lou, Susan (twee andere trans personen) als ik enkele belangrijke punten aan die de gevoeligheden van dit thema blootleggen. Meer hierover kan je lezen in het artikel.